Barszcz czerwony z uszkami

Barszcz czerwony z uszkami

Autor: najlepszewkuchni.pl

Danie: Zupy, Obiad,

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Przygotowanie

Krok 1
Buraki obierz i pokrój w plasterki. Zalej buraki w garnku bulionem. Dodaj liście laurowe i czosnek. Gotuj przez ok. 45 minut.

Krok 2
Dopraw octem, solą i pieprzem. Przecedź przez sitko.

Krok 3
Podawaj z uszkami i śmietaną. Smacznego!

Składniki:

  • 1 kg buraków
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 liście laurowe
  • 200 g uszek z grzybami
  • śmietana Łaciata 18%
  • sól
  • pieprz