Batoniki owsiane

Batoniki owsiane

Autor: najlepszewkuchni.pl

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten,

Fit

Przygotowanie

Przygotowanie:
Do garnka wlej śmietankę oraz czekoladę połamaną na kawałki. Podgrzewaj do momentu, aż czekolada się rozpuści. Dodaj płatki owsiane, herbatniki, otręby, rodzynki, jagody goi, żurawinę. Wymieszaj wszystkie składniki. Wyłóż blachę papierem do pieczenia i wylej na blachę masę. Nożem rozłóż masę równomiernie i odstaw minimum na 2 godziny do lodówki. Po wyjęciu z lodówki pokrój masę na kawałki wielkości batonów.

Składniki:

  • 150 ml śmietanki Łaciata 30%
  • 300 g białej czekolady
  • 1 ½ szklanki płatków owsianych
  • 1 ½ szklanki otrębów pszennych
  • 50 g pokruszonych herbatników
  • 1 szklanka zbożowych kuleczek o smaku czekoladowym i waniliowym
  • 1 garść rodzynek
  • 1 garść jagód goi
  • 1 garść suszonej żurawiny