Bezglutenowa torilla

Bezglutenowa torilla

Autor: najlepszewkuchni.pl

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Przygotowanie

Krok 1
Do miski wsypujemy mąkę i wszystkie przyprawy. Całość mieszamy. Dodajemy olej oraz mleko i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Jeśli ciasto jest zbyt gęste, dolewamy wody gazowanej. Ciasto smażymy na rozgrzanej patelni tak jak naleśniki. Za każdym razem, gdy nakładamy ciasto na patelnię, należy je najpierw przemieszać, aby się nie rozwarstwiło.

składniki

  • mąka ryżowa – 500 g
  • mleko – 1 szklanka
  • zioła prowansalskie – 1 łyżeczka
  • mielona słodka papryka – 0,5 łyżeczki
  • sól – 0,5 łyżeczki
  • rozpuszczony olej kokosowy – 5 łyże