Bezy z kawową nutką

Bezy z kawową nutką

Autor: Śnieżynka

Danie: Podwieczorek,

Osób: 9

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Jajko kurze,

Wegetariańskie

Przygotowanie

Krok 1
Do ubitej piany z białek dodawać stopniowo po łyżce cukru, ciągle ubijając. Pod koniec delikatnie wmieszać kawę i cukier puder.

Krok 2
Miskę z pianą położyć na garnku z gotującą się wodą i w dalszym ciągu ubijać przez 15 minut.

Krok 3
Pianę przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać ciasteczka na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę.

Krok 4
Włożyć do nagrzanego do 90°C piekarnika i pozostawić do wysuszenia.

Składniki:

  • 5 białek
  • 30 dag cukru
  • 10 dag cukru pudru
  • 2 łyżki kawy rozpuszczalnej