Bardzo proste w wykonaniu i mało wymagające danie, a mimo to smaczne i zdrowe. Mięso wychodzi zawsze idealnie kruche i delikatne.
Danie: Obiad,
Osób: 6
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten,
Bez laktozy
Krok 1
Mięso kroimy na małe kotlety i leciutko rozbijamy. Obtaczamy je w mące. Na rozgrzanej patelni z olejem przygotowane wcześniej kotlety smażymy z obu stron do uzyskania bladego koloru.
Krok 2
Podsmażone mięso umieszczamy w garnku. Podsmażamy na tej samej patelni pokrojoną cebulę.
Krok 3
Podsmażoną cebulę dodajemy do mięsa w garnku razem z pozostałym tłuszczem. Dodajemy bulion, sól, pieprz, liście laurowe i ziele angielskie.
Krok 4
Całości dusimy przez 1,5 godziny do uzyskania miękkości. Podajemy z ziemniakami i surówką.