Boczek smażony z patelni

Boczek smażony z patelni

Autor: najlepszewkuchni.pl

Boczek smażony z patelni to danie polecane dla osób, które nie mają problemów z nadwagą. Danie szczególnie powinno przypaść do gustu mężczyznom.

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Bez glutenu

Bez laktozy

Przygotowanie

Krok 1
Boczek dokładnie myjemy i kroimy na plastry o grubości ok. 10 mm. Dodajemy sól, pieprz, paprykę ostrą i czosnek granulowany.

Krok 2
Rozgrzewamy olej na patelni i wrzucamy pokrojone wcześniej plastry boczku.

Krok 3
Smażymy mieszając i obracając od czasu do czasu boczek.

Wskazówki

Boczek możemy podawać z pieczywem i musztardą do smaku.

Składniki

  • 1 kg boczku
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka papryki ostrej
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 2 łyżki oleju