Brzoskwinia grillowana z boczkiem

Brzoskwinia grillowana z boczkiem

Autor: najlepszewkuchni.pl

Grillowany boczek idealnie komponuje się ze słodką brzoskwinią. Jest to szybki i prosty sposób na przygotowanie pysznej przekąski. Jeśli szukasz pomysłu na smaczną przekąskę dla gości, ten przepis jest dla Ciebie.

Osób: 6

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Przygotowanie

Krok 1
Brzoskwinie myjemy i suszymy. Kroimy na 8 części.

Krok 2
Każda kawałek brzoskwini owijamy plastrem boczku.

Krok 3
Patelnię grillową rozgrzewamy i układamy zawijane brzoskwinie w boczku. Opiekamy z każdej strony na rumiano. Następnie polewamy octem balsamicznym.

Składniki

  • - 3 brzoskwinie
  • - 24 plasterki cienkiego boczku
  • - ocet balsamiczny do polania (gęsty np. pomarańczowy)