Budyń jaglano-kokosowy

Budyń jaglano-kokosowy

Autor: najlepszewkuchni.pl

Danie: Podwieczorek,

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Bez glutenu

Przygotowanie

Krok 1
Kaszę jaglaną przepłukać zimą wodą 2-3 razy.

Krok 2
Zalać ½ szklanki mleka kokosowego i zagotować i ¼ szklanki wody, gotować aż do wchłonięcia całości płynu.

Krok 3
Po tym czasie pozostawić na 10 minut pod przykryciem. Kaszę przełożyć do kielicha blendera.

Krok 4
Dodać pozostałą część mleka i zblendować.

Krok 5
Dodać miód, sok z cytryny oraz mąkę. Miksować aż do momentu uzyskania konsystencji idealnie gładkiego musu.

Krok 6
Przelać do miseczek, podawać z musem owocowym, dżemem lub syropem klonowym.

Składniki:

  • ⅓ szklanki suchej kaszy jaglanej
  • 1 szklanka mleka kokosowego
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżka mąki kokosowej

Dodatkowo:

  • Mus owocowy, dżem lub syrop klonowy