Budyń jaglany z bananem i cytryną

Budyń jaglany z bananem i cytryną

Autor: Ania321

Danie: Podwieczorek,

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego,

Przygotowanie

Krok 1
Wlewamy mleko do rondelka i doprowadzamy je do wrzenia.

Krok 2
Wsypujemy kaszę i gotujemy pod przykryciem przez 20 minut.

Krok 3
Następnie dodajemy połamanego na kawałki banana oraz sok wyciśnięty z jednej cytryny. Dodajemy również cukier waniliowy (jeśli ktoś woli słodszą wersję, można go dodać trochę więcej).

Krok 4
Blendujemy do uzyskania pożądanej konsystencji (w tym przypadku z kawałkami kaszy w budyniu).

Składniki:

  • ½ litra mleka
  • 100 g kaszy jaglanej
  • 1 banan
  • 1 cytryna
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego