Cannelloni 4 sery

Cannelloni 4 sery

Autor: najlepszewkuchni.pl

Danie włoskie dla zwolenników sera. Mocny aromat i smak idealnie skomponuje się z lampką dobrze schłodzonego wina

Danie: Obiad,

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten,

Wegetariańskie

Przygotowanie

Krok 1
Nastawiamy piekarnik na 200˚C.

Krok 2
Wszystkie sery kroimy w drobną kostkę i przyprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem i ziołami prowansalskimi. Całość mieszamy. Cannelloni gotujemy 3 minuty we wrzątku z dodatkiem soli. Faszerujemy makaron.

Krok 3
W naczyniu żaroodpornym układamy gotowe cannelloni i polewamy sosem beszamelowym.

Krok 4
Pieczemy 20 minut.

Wskazówki

Podajemy ze świeżą natką pietruszki.

Składniki:

  • 8 sztuk cannelloni
  • 300 g sosu beszamelowego
  • 220 g sera ricotta
  • 120 g sera gorgonzola
  • 80 g parmezanu
  • 40 g sera pecorino
  • Sól
  • Pieprz
  • Szczypta ziół prowansalskich
  • Szczypta tymianku
  • Świeża natka pietruszki