Chrupiąca świeża bagietka z mozzarellą

Chrupiąca świeża bagietka z mozzarellą

Autor: najlepszewkuchni.pl

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Przygotowanie

Krok 1
Mozzarellę pokrój w plastry, następnie w małą kostkę. Umyj pomidorki koktajlowe. Pokrój je na ćwiartki.

Krok 2
Na pokrojone kanapki bagietki połóż pokrojoną mozzarellę, pomidorki i posyp suszonym oregano oraz polej kilka kropelkami oliwy. Rozgrzej piekarnik do 180°C. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia poukładaj bagietki. Piecz do momentu rozpuszczenia sera. Jeśli ser się roztopi wyjmij przekąskę i udekoruj listkami świeżej bazylii. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Smacznego! ;)

Składniki

  • 1 Bagietka
  • oliwa z oliwek extra virgin
  • pomidorki koktajlowe
  • 80g Sera Mozzarella Mlekpol w kostce
  • świeża bazylia
  • suszone oregano
  • sól
  • pieprz