Danie: Obiad,
Osób: 3
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Krok 1
Stek umyj, osusz i pokrój w cienkie plastry. Marchew umyj, obierz i pokrój w słupki. Zieloną i czerwoną paprykę także pokrój w słupki. Cebulę i czosnek posiekaj drobno. Imbir zetrzyj na tarce.
Krok 2
Wymieszaj mąkę kukurydzianą z wodą na gładką masę. Dodaj jajka i wymieszaj. Steki obtocz w powstałej masie.
Krok 3
Smaż wołowinę w głębokim oleju, aż stanie się chrupiąca.
Krok 4
Usuń nadmiar oleju, a na patelni podsmaż marchew, papryki, cebulkę, imbir i czosnek.
Krok 5
Wymieszaj cukier, ocet ryżowy, sos sojowy, olej sezamowy i płatki chili. Wlej sos do warzyw i dodaj wołowinę. Gotuj na małym ogniu przez kilka minut. Podawaj z ulubionymi dodatkami lub saute. Smacznego!