Chrupiące naleśniki z makaronem

Chrupiące naleśniki z makaronem

Autor: najlepszewkuchni.pl

Danie: Kolacja, Obiad,

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Przygotowanie

Krok 1
Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Paprykę umyj i pokrój w kostkę. Brokuły posiekaj drobno.

Krok 2
W dużej misce wymieszaj makaron, roztrzepane jajka, mozzarellę, odsączoną kukurydzę, paprykę, brokuły i sól.

Krok 3
Rozgrzej 1 łyżkę oliwy na dużej patelni na średnim ogniu.

Krok 4
Nakładaj porcje mieszanki makaronowej na patelnię, formując placki (około 1/4 szklanki na placek).

Krok 5
Smaż placki przez około 3 minuty z każdej strony, aż będą złociste i chrupiące.

Krok 6
Podawaj na ciepło z dipem śmietanowym. Smacznego!

Składniki:

  • 2 szklanki makaronu jajecznego
  • 3 jajka
  • 1/2 szklanki tartej mozzarelli Mlekpol
  • 1/3 szklanki kukurydzy
  • 1/3 szklanki czerwonej papryki
  • 1/3 szklanki brokułów
  • 1/2 łyżeczki soli
  • oliwa z oliwek
  • ulubiony dip śmietanowy Mlekpol