Chutney z cebuli

Chutney z cebuli

Autor: najlepszewkuchni.pl

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Przygotowanie

Krok 1
Cebulę obierz i pokrój w piórka.

Krok 2
W garnku podgrzewaj cukier tak długo, aż się roztopi. Następnie dodaj cebulę. Smaż, aby cebula puściła sok. Dodaj wino i duś na małym ogniu.

Krok 3 
Dodaj miód, ocet balsamiczny oraz pieprz. Smaż dalej bez przykrycia, mieszając co jakiś czas, aż cebula zmięknie i zacznie się karmelizować. Gotowy chutney możesz podawać np. z chlebem. Smacznego!

Składniki:

  • 50 dag cebuli
  • 40 g cukru
  • 100 ml czerwonego wina
  • 3 łyżki miodu
  • kilka łyżek octu balsamicznego
  • sól
  • pieprz