Ciasteczka z kremem czekoladowym

Ciasteczka z kremem czekoladowym

Autor: Monika Och

Z podanych składników zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować i pokroić na prostokąt. Na każdy kawałek ciasta nałożyć porcję kremu czekoladowego , następnie złożyć na pół i zlepić ranty dociskając ząbkami widelca. Przygotowane ciastka położyć na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem i piec w nagrzanym piekarniku przez około 15 minut lub do momentu, gdy się zarumienią. Po upieczeniu ciastka wystudzić. Czekoladową rozpuść w kąpieli wodnej. Upieczone i wystudzone ciasteczka polać dekoracyjnie czekoladą i pozostawić do zastygnięcia.

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze,

Przygotowanie

Krok 1
Z podanych składników zagnieść ciasto, następnie rozwałkować i pokroić na prostokąt.

Krok 2
Na każdy kawałek ciasta nałożyć porcję kremu czekoladowego , następnie złożyć na pół i zlepić ranty dociskając ząbkami widelca.

Krok 3
Przygotowane ciastka położyć na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem i piec w nagrzanym piekarniku przez około 15 minut lub do momentu, gdy się zarumienią.

Krok 4
Po upieczeniu ciastka wystudzić.

Krok 5
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej.

Krok 6
Upieczone i wystudzone ciasteczka polać dekoracyjnie czekoladą i pozostawić do zastygnięcia.

Składniki:

  • Masło Łaciate
  • 3 szkl. mąki
  • Pół szkl. cukru pudru
  • Pół łyżeczki cukru wanilinowego
  • 1 jajko
  • 1 żółtko
  • Szczypta soli
  • Krem czekoladowy
  • Pół kostki czekolady