Danie: Podwieczorek,
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten,
Krok 1
Jabłko obrać, pokroić w dość małą kostkę.
Krok 2
Rabarbar oczyścić, osuszyć i pokroić w plasterki.
Krok 3
Rabarbar oraz jabłko wrzucić do rondelka na rozpuszczony olej kokosowy. Dodać brązowy cukier (2 łyżki) oraz cynamon. Dusić przez około 4-5min. do momentu, gdy rabarbar puści sok. Zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia.
Krok 4
Rozwinąć ciasto francuskie i pokroić je na osiem kwadratów. Nakładać nadzienie na ciasto. Składać kwadraty na pół po przekątnej, mocno sklejać brzegi.
Krok 5
Wbić jajko do miseczki, roztrzepać je widelcem. Posmarować wierzch ciastek i posypać je resztą brązowego cukru.
Krok 6
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w 200°C przez 15 minut.