Danie: Deser,
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Krok 1
Herbatniki rozdrobnić, dodać roztopione masło i wyłożyć na dnie formy do pieczenia o wymiarach 26 cm x 26 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 2
Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody, ostudzić. Śmietanę ubić, dodać cukier puder oraz sok z cytryny. Całość zmiksować.
Krok 3
Delikatnie wlać żelatynę i ponownie zmiksować. Masę wyłożyć na herbatniki i schłodzić. Na wierzchu ułożyć odsączone połówki brzoskwiń.
Krok 4
Galaretkę przezroczystą rozpuścić w 400 ml gorącej wody. Ostudzoną i lekko tężejącą galaretkę wylać na wierzch ciasta. Całość schłodzić.