Ciasto francuskie z gruszkami i lodami

Ciasto francuskie z gruszkami i lodami

Autor: najlepszewkuchni.pl

Masz niespodziewanych gości? Warto mieć zawsze w lodówce ciasto francuskie, można z niego wyczarować wiele przekąsek. My polecamy deser na słodko, z sezonowymi gruszkami. Smacznego!

Danie: Podwieczorek, Deser,

Osób: 6

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze,

Przygotowanie

Krok 1
Ciasto francuskie rozkładamy i kroimy na prostokąty.

Krok 2
Wykrojone ciasto przekładamy na blachę do pieczenia i smarujemy je dokładnie jajkiem.

Krok 3
Układamy na każdym kawałku pokrojoną gruszkę.

Krok 4 
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, przez ok. 15 min.

Krok 5
Deser podajemy z lodami.

Składniki

  • - 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • - 1 puszka gruszek w syropie
  • - 1 jajko
  • - 1 l lodów waniliowych lub śmietankowych