Danie: Podwieczorek,
Osób: 20
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Gluten, Jajko kurze,
Krok 1
Zaparzyć mocną herbatę (3 łyżeczki na szklankę) i odstawić do ostygnięcia.
Krok 2
Zmiksować jajka z cukrem, sodą, olejem, miodem, mąką, przyprawą do piernika oraz naparem herbacianym.
Krok 3
Ciasto podzielić na trzy części. Trzy blachy wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto i piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C.
Krok 4
Utrzeć margarynę z cukrem.
Krok 5
Stopniowo i powoli (po jednej łyżce) dodawać serek waniliowy. Posmarować placki kremem. Odstawić na noc w chłodne miejsce.
Krok 6
Podawać posypany cukrem pudrem lub polany lukrem i posypany posypką.