Danie: Podwieczorek,
Osób: 12
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Truskawki,
Ze śmietanką
Krok 1
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia.
Krok 2
Margarynę utrzeć w misce z cukrem na puszystą masę, następnie stopniowo dodać jajka i przesianą mąkę cały czas ucierając.
Krok 3
Na koniec dodajemy śmietanę.
Krok 4
Blachę smarujemy margaryną i przekładamy do niej ciasto.
Krok 5
Truskawki oczyszczone i umyte układamy na cieście delikatnie je wciskając.
Krok 6
Pieczemy w nagrzanym piekarniku przez około 50 minut w 180°C. Upieczony wyjmujemy i jeszcze ciepły posypujemy cukrem pudrem.