Cielęcina gotowana jest daniem idealnym praktycznie na każdą okazję i na każdą porę roku. Cielęcina jest niezwykle ważnym źródłem wielu składników. Jeżeli chodzi o jej walory smakowe - nie ma sobie równych.
Danie: Obiad,
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego,
Fit
Krok 1
Myjemy dokładnie mięso i warzywa. Marchewkę i pietruszkę kroimy wzdłuż na połówki. Kalafiora dzielimy na różyczki, ziemniaki kroimy na ósemki.
Krok 2
Mięso zalewamy gotującą się wodą, dodajemy warzywa, sól i pieprz. Całość gotujemy, aż mięso i warzywa staną się miękkie.
Krok 3
Gotowane mięso wyciągamy z wywaru i porcjujemy.
Krok 4
Na każdy z kawałków gorącego mięsa kładziemy kawałek masła. Obok mięsa układamy warzywa.