Kolorowa przystawka, którą w łatwy sposób przygotujesz dla swoich gości. Oprócz tego, że zachwyca wizualnie, jest też bardzo smaczna.
Osób: 6
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Jajko kurze,
Krok 1
Cytryny myjemy i kroimy na pół. Ucinamy piętki w każdej połówce, aby stały. Miąższ wydrążamy i odstawiamy na bok, usuwamy błonki wraz z pestkami.
Krok 2
Wodę w garnku zagrzewamy i gotujemy w niej jajka na twardo, czyli około 11-13 minut. Pomidory suszone drobno kroimy. Tuńczyka odcedzamy i rozdrabniamy. Ugotowane jajka obieramy i drobno kroimy.
Krok 3
W misce mieszamy tuńczyka z połową miąższu z cytryny, suszonymi pomidorami, jajkami, startym czosnkiem i majonezem. Wszystko dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Masą napełniamy cytryny. Ozdabiamy kaparami, papryczką chili i posiekanym porem.