Czerwone papryki zapiekane z serem i boczkiem

Czerwone papryki zapiekane z serem i boczkiem

Autor: najlepszewkuchni.pl

Papryki zapiekane z serem to pyszna i sycąca przekąska imprezowa. Jest bardzo łatwa w przygotowaniu. Na pewno papryka w takim wydaniu zasmakuje Twoim gościom.

Danie: Kolacja,

Osób: 6

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego,

Przygotowanie

Krok 1
Piekarnik nagrzewamy do 170°C.

Krok 2
Papryki myjemy, suszymy i kroimy wzdłuż na pół.

Krok 3
Plasterki boczku kroimy na kawałki. Wrzucamy je na rozgrzaną patelnię i podsmażamy lekko na rumiano.

Krok 4
Do połówek papryki wkładamy porcję boczku i tarty ser. Następnie układamy papryki na blaszce z papierem do pieczenia.

Krok 5
Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez około 30 minut.

Składniki:

  • 3 podłużne papryki czerwone
  • 12 plasterków boczku (cienkich)
  • Około 200 g sera tartego (mozzarella albo żółty)