Zamiast cukru polecamy użyć naturalnego słodzika - stewii, który jest o wiele słodszy od cukru, a nie zawiera kalorii! To deser idealny dla osób będących na diecie, lubiących od czasu do czasu zjeść coś słodkiego. Polecamy go zarówno na imprezę, jak i na randkę we dwoje.
Danie: Podwieczorek, Deser,
Osób: 2
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Orzechy,
Fit
Krok 1
Pokrój awokado. Usuń pestkę i wymieszaj z ekstraktem z wanilii, kakao, solą i stewią (cukrem). Miksuj z użyciem blendera do uzyskania gładkiej masy.
Krok 2
Mleko migdałowe ugotuj, aż do wrzenia i odstaw do ostygnięcia.
Krok 3
Mleko mieszamy z masą awokado. Masa powinna być gładka. Dla ułatwienia polecamy użyć przecierak do kremów. Chłodzimy przez min. 1 godzinę.
Krok 4
Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni.
Krok 5
Schłodzoną masę przelewamy do szklanek, posypujemy kakao i ozdabiamy prażonymi migdałami.