Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Krok 1
Rozgrzać w rondlu oliwę, wrzucić cebulę pokrojoną w kostkę i smażyć, aż lekko się zeszkli.
Krok 2
Pieczarki obrać, pokroić w plasterki i wrzucić do cebuli. Podsmażyć przez kilka minut.
Krok 3
Dodać pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną i żółtą. Smażyć przez około 5 minut.
Krok 4
Dodać cukinię pokrojoną w cienkie półplasterki i podsmażać przez kolejne 5 minut.
Krok 5
Następnie dodać pomidory z puszki oraz przyprawy. Dusić całość przez kilka minut do momentu, aż warzywa będą miękkie.
Krok 6
Dodać odsączoną z zalewy kukurydzę oraz czerwoną fasolę. Dusić jeszcze około 3 minuty.
Krok 2
Natkę pietruszki dokładnie wypłukać, osuszyć i posiekać. Dodać do warzyw, wymieszać i zdjąć z ognia. Przyprawić danie świeżo zmielonym pieprzem i jeszcze ewentualnie solą.