Fasolka szparagowa z papryką i pieczarkami

Fasolka szparagowa z papryką i pieczarkami

Autor: Śnieżynka

Fasolkę ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanej oliwie. Następnie wsypać pokrojoną w słupki paprykę i podsmażyć. Umyte pieczarki posiekać w plasterki, dodać do cebuli, chwilę poddusić. Połączyć z osączoną fasolką, doprawić do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny i sosem sojowym. Wymieszać i podgrzać.

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Przygotowanie

Krok 1
Fasolkę ugotować w osolonej wodzie, odcedzić.

Krok 2
Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanej oliwie.

Krok 3
Następnie wsypać pokrojoną w słupki paprykę i podsmażyć.

Krok 4
Umyte pieczarki posiekać w plasterki, dodać do cebuli, chwilę poddusić. Połączyć z osączoną fasolką, doprawić do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny i sosem sojowym. Wymieszać i podgrzać.

Wskazówki

Fasolkę podawać na ciepło.

Składniki:

  • 20 dag fasolki szparagowej
  • 1/2 cebuli
  • 1 papryka
  • 10 dag pieczarek
  • 2 łyżki oliwy
  • Sok z cytryny
  • Sól
  • Pieprz
  • Sos sojowy