Faszerowany filet z kurczaka

Faszerowany filet z kurczaka

Autor: Ania321

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze,

Przygotowanie

Krok 1
Jeden filet zmielić w maszynce.

Krok 2
Wątróbki sparzyć i również zmielić.

Krok 3
Bułkę namoczyć i też przepuścić przez maszynkę.

Krok 4
Doprawić farsz pieprzem i solą. Dodać startą na tarce cebulę oraz jajko. Wyrobić całość na jednolitą masę.

Krok 5
Filety przecinać ostrożnie z węższej strony tak, by powstała kieszonka. Wypełnić ją dokładnie farszem za pomocą łyżeczki, dopchnąć farsz do końca.

Krok 6
Piec filety w rękawie przez około pół godziny w temperaturze 180°C.

Składniki:

  • 4 pojedyncze filety z kurczaka
  • 4 wątróbki drobiowe
  • 1 jajko
  • ½ bułki czerstwej
  • 1 mała cebula
  • Sól do smaku
  • Pieprz czarny mielony