Filet z indyka ze śmietanką i natką pietruszki

Filet z indyka ze śmietanką i natką pietruszki

Autor: najlepszewkuchni.pl

Proste danie obiadowe dla całej rodziny. Gotowe w tempie ekspresowym. W sam raz dla osób zapracowanych. Smakuje zwłaszcza dzieciom.

Danie: Obiad,

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego,

Ze śmietanką

Przygotowanie

Krok 1
Filet z indyka kroimy na mniejsze kawałki. Przyprawiamy solą i pieprzem. Następnie lekko podsmażamy na patelni.

Krok 2
Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i śmietankę Łaciatą. Całość przyprawiamy. Dusimy razem jeszcze przez ok. 10 minut.

Krok 3
Do potrawy dodajemy posiekaną natkę pietruszki.

Wskazówki

Surowe, przyprawione mięso warto schować na kilka godzin do lodówki, aby “przeszło” przyprawami.

Składniki:

  • - 1/2 piersi z indyka
  • - 1 szklanka śmietanki Łaciatej 30%
  • - 2 ząbki czosnku
  • - 1 duży pęczek natki pietruszki
  • - 3 łyżki oleju
  • - 1 łyżeczka soli
  • - ½ łyżeczki pieprzu