Filety z indyka z orzechami

Filety z indyka z orzechami

Autor: najlepszewkuchni.pl

Miłośnicy orzechów znajdą tu swój kawałek raju. Pyszne kotlety z indyka z dodatkiem orzechów, to rewelacyjna alternatywa dla zwykłych, znanych i nudnych kotletów.

Danie: Obiad,

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Orzechy,

Przygotowanie

Krok 1
Fileta kroimy na płaty i rozbijamy tłuczkiem na cieniutkie kawałki. Przyprawiamy solą i pieprzem. Orzechy dokładnie i drobno siekamy. Ser żółty ścieramy na tarce.

Krok 2
Orzechy z serem układamy na jednym cieniutkim filecie i przykrywamy drugim.

Krok 3
Całość obtaczamy w jajku i bułce tartej. Następnie smażymy na złoto. Podajemy z surówką.

Składniki:

  • ½ filetu z indyka
  • 50 g mieszanki orzechów
  • 50 g sera żółtego
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • 1 jajko
  • 1 szklanka bułki tartej
  • 6 łyżek oleju