Filety z kurczaka z porem

Filety z kurczaka z porem

Autor: najlepszewkuchni.pl

Pyszne, aromatyczne filety z kurczaka z porem, pieczarkami i żółtym serem to idealna propozycja na rodzinny, ciekawy obiad.

Danie: Obiad,

Osób: 6

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego,

Przygotowanie

Krok 1
Nastawiamy piekarnik na 200°C. Oczyszczone pieczarki kroimy w plastry, pora kroimy w krążki, a żółty ser w plastry. Filety myjemy, osuszamy i lekko rozbijamy. Posypujemy z obu stron przyprawą do kurczaka.

Krok 2
Wkładamy do naczynia żaroodpornego, następnie układamy pieczarki i pora. Przykrywamy żółtym serem.

Krok 3
Bulion warzywny wlewamy do mięsa.

Krok 4
Pieczemy 30 minut w temperaturze 200°C. Po wyjęciu z piekarnika dekorujemy natką pietruszki. Podajemy z ulubioną surówką i ryżem.

Składniki:

  • 4 pojedyncze filety z kurczaka
  • 6 dużych pieczarek
  • 1 por
  • 1 szklanka naturalnego bulionu warzywnego
  • 200 g żółtego sera
  • 1 łyżka przyprawy do kurczaka
  • 5 gałązek natki pietruszki