Pyszne, aromatyczne filety z kurczaka z porem, pieczarkami i żółtym serem to idealna propozycja na rodzinny, ciekawy obiad.
Danie: Obiad,
Osób: 6
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego,
Krok 1
Nastawiamy piekarnik na 200°C. Oczyszczone pieczarki kroimy w plastry, pora kroimy w krążki, a żółty ser w plastry. Filety myjemy, osuszamy i lekko rozbijamy. Posypujemy z obu stron przyprawą do kurczaka.
Krok 2
Wkładamy do naczynia żaroodpornego, następnie układamy pieczarki i pora. Przykrywamy żółtym serem.
Krok 3
Bulion warzywny wlewamy do mięsa.
Krok 4
Pieczemy 30 minut w temperaturze 200°C. Po wyjęciu z piekarnika dekorujemy natką pietruszki. Podajemy z ulubioną surówką i ryżem.