Galaretka z bitą śmietaną

Galaretka z bitą śmietaną

Autor: Anna Bobrowska

Danie: Deser,

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Przygotowanie

Bita śmietana
Śmietanę 22% przekładamy do miski, ubijamy mikserem do sztywności, następnie dodajemy cukier waniliowy. Wszystko dokładnie miksujemy.

Deser
Rozpuszczamy galaretkę w 0,5 l gorącej, przegotowanej wody. Czekamy aż wszystko się stęgnie. Po stęgnięciu wkładamy galaretkę do pucharków. Wszystko dekorujemy bitą śmietaną i kolorowymi dodatkami.

Deser

  • - 1 galaretka truskawkowa, wiśniowa lub pomarańczowa,
  • - 1 śmietanka 22% Łaciata 330 g,
  • - 1 cukier waniliowy,
  • - kolorowe dodatki