Gofry owsiane bez glutenu

Gofry owsiane bez glutenu

Autor: najlepszewkuchni.pl

Wersja ciasta na gofry dla tych, którzy nie tolerują glutenu. Prosty i szybki przepis na bezglutenowe gofry. Rewelacyjnie smakują z dodatkiem świeżych owoców.

Danie: Deser,

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego,

Fit

Bez glutenu

Przygotowanie

Krok 1
Wszystkie składniki wsyp do miski. Odstaw na min. 10 min. Płatki owsiane mają dobrze się namoczyć.

Krok 2
Składniki dokładnie zmiksuj.

Krok 3
Wlej ciasto do gofrownicy. Piecz ok. 3-4 min i wysmaż wszystkie gofry. Gofry podawaj posypane borówkami lub innymi ulubionymi owocami. Smacznego!

Wskazówki

Aby ciasto nie przywarło posmaruj gofrownicę cienką warstwą oleju.

Składniki:

  • 1 szklanka płatków owsianych
  • ½ szklanki mleka Łaciate 2% bez laktozy
  • ½ szklanki wody
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 g soli
  • ok. 200 g borówek amerykańskich