Grillowane udka z kurczaka

Grillowane udka z kurczaka

Autor: Ania321

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Przygotowanie

Krok 1
Mięso dokładnie umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym.

Krok 2
Oliwę wymieszać z papryką słodką, ostrą, pieprzem oraz solą.

Krok 3
Natrzeć mięso marynatą, przykryć i odstawić na godzinę w chłodne miejsce.

Krok 4
Grillować udka przez około 40-45 minut, aż będą miękkie. W trakcie grillowania przewrócić na drugą stronę.

Składniki:

  • 5 szt. podudzi z kurczaka
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka papryki słodkiej mielonej
  • ½ łyżeczki papryki ostrej mielonej
  • Sól
  • Pieprz