Gulasz wieprzowy z cukinią i papryką

Gulasz wieprzowy z cukinią i papryką

Autor: Ania321

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten,

Ze śmietanką

Przygotowanie

Krok 1
Mięso dokładnie umyć i pokroić w dość grubą kostkę.

Krok 2
W rondlu rozgrzać oliwę, wrzucić mięso i podsmażyć przez chwilę. Dodać pokrojoną cebulę i smażyć jeszcze kilka minut. Podlać mięso wodą i dusić na małym ogniu pod przykryciem przez około godzinę.

Krok 3
Dodać oczyszczoną i pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę. Dusić jeszcze około 30 minut.

Krok 4
Dodać przyprawy oraz pokrojoną w kostkę cukinię. Dusić przez 5 minut.

Krok 5
Dodać śmietanę rozrobioną z odrobiną sosu oraz mąkę wymieszaną z niewielką ilością zimnej wody. Wymieszać i doprowadzić do wrzenia.

Składniki:

  • 60 dag wieprzowiny
  • 1 cukinia
  • 1 papryka czerwona
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1 łyżka śmietany Łaciata 18%
  • 1 cebula
  • Papryka słodka
  • Chili i pieprz cayenne
  • Pieprz
  • Sól
  • 2 łyżki oliwy z oliwek