Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten,
Ze śmietanką
Krok 1
Mięso dokładnie umyć i pokroić w dość grubą kostkę.
Krok 2
W rondlu rozgrzać oliwę, wrzucić mięso i podsmażyć przez chwilę. Dodać pokrojoną cebulę i smażyć jeszcze kilka minut. Podlać mięso wodą i dusić na małym ogniu pod przykryciem przez około godzinę.
Krok 3
Dodać oczyszczoną i pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę. Dusić jeszcze około 30 minut.
Krok 4
Dodać przyprawy oraz pokrojoną w kostkę cukinię. Dusić przez 5 minut.
Krok 5
Dodać śmietanę rozrobioną z odrobiną sosu oraz mąkę wymieszaną z niewielką ilością zimnej wody. Wymieszać i doprowadzić do wrzenia.