Przyjęcie dla dzieci jesienią? Ten przepis zadowoli wszystkich miłośników czekolady i kajmaku.
Danie: Deser,
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy,
Wegetariańskie
Krok 1
W kąpieli wodnej rozpuszczamy mleczną i białą czekoladę. Dla każdego typu czekolady należy stworzyć osobną kąpiel.
Krok 2
Jabłka dokładnie myjemy, kroimy na 8 cząstek, wydłubujemy gniazda nasienne.
Krok 3
Masę kajmakową podgrzewamy. Do osobnych miseczek wlewamy roztopioną czekoladę, masę kajmakową, wiórki kokosowe, pokruszone ciasteczka oraz pokruszone orzechy. Cząstki jabłek nadziewamy na patyczki od szaszłyków.
Krok 4
Jabłka na patyczkach maczamy według uznania w wybranej masie oraz dodatkach. Smacznego.
Warto używać miseczek z podgrzewaczami do czekolady i kajmaku – ciepłe lepiej przywierają do jabłek.