Kanapka z serem wędzonym i żurawiną na ciepło

Kanapka z serem wędzonym i żurawiną na ciepło

Autor: najlepszewkuchni.pl

Śniadanie podawane na ciepło jest idealnym sposobem na rozpoczęcie pracowitego dnia. To kanapka dla miłośników wędzonego sera, a do niego znakomicie pasuje żurawina. Razem tworzą niesamowicie smakowity duet.

Danie: Śniadanie,

Osób: 1-2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego,

Przygotowanie

Krok 1
Piekarnik nagrzewamy do 170°C. Kromki chleba opiekamy w tosterze.

Krok 2
Na ciepłą kromkę chleba układamy plasterki sera. Wkładamy do piekarnika i pieczemy do momentu, aż ser zacznie się rozpuszczać, około 3 minuty (w zależności od grubości plastrów).

Krok 3
Kanapki wyjmujemy z piekarnika. Na wierzch kładziemy konfiturę z żurawiny. Na każdą kromkę kładziemy gałązkę tymianku. Podajemy od razu.

Składniki:

  • 3 kromki chleba
  • 9 plastrów wędzonego sera
  • 2 łyżeczki konfitury z żurawiny
  • 3 gałązki tymianku (opcjonalnie)