Kanapki z pastą jajeczną z curry

Kanapki z pastą jajeczną z curry

Autor: najlepszewkuchni.pl

Danie: Śniadanie,

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze,

Przygotowanie

Krok 1
Jajka ugotuj na twardo w osolonej wodzie. Ostudź i obierz. Drobno posiekaj i przełóż do miski.

Krok 2
Do jajek dodaj serek, jogurt i przyprawę curry.

Krok 3
Szczypiorek drobno posiekaj i także dodaj do pasty. Dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Krok 4
Chleb razowy posmaruj masłem i pastą jajeczną. Przed podaniem udekoruj posiekaną natką pietruszki. Smacznego!

Wskazówki

Kanapki podawaj ze świeżymi warzywami.

Składniki:

  • 5 jajek
  • 100 g twarogu Mazurski Smak półtłusty
  • 2 łyżki jogurtu Augustowskiego naturalny
  • 2 łyżki szczypiorku
  • 1 łyżeczka przyprawy curry
  • sól
  • pieprz
  • masło Łaciate

Dodatkowo:

  • chleb razowy
  • natka pietruszki