Kapusta czerwona z selerem i jabłkami

Kapusta czerwona z selerem i jabłkami

Autor: Śnieżynka

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Seler,

Wegetariańskie

Przygotowanie

Krok 1
Kapustę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać z odrobiną soli, gdy puści sok, odcisnąć.

Krok 2
Seler i kukurydzę osączyć z zalewy.

Krok 3
Cebulę drobno posiekać.

Krok 4
Jabłko zetrzeć na grubej tarce, skropić sokiem z limonki. Wszystkie przygotowane składniki połączyć z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.

Składniki:

  • 20-25 dag kapusty czerwonej
  • ⅔ szkl. selera konserwowego
  • ½ szkl. kukurydzy konserwowej
  • ½ cebuli
  • 1 jabłko
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 1 łyżka majonezu light
  • Sól
  • Pieprz