Kapusta młoda zasmażana

Kapusta młoda zasmażana

Autor: Kamila O

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten,

Przygotowanie

Krok 1
Kapustę oczyścić, poszatkować i ugotować do miękkości z dodatkiem soli, listka laurowego, ziela angielskiego. Odcedzić.

Krok 2
Słoninę pokroić w kostkę, stopić na patelni, dodać mąkę, lekko zasmażyć i dodać do ugotowanej kapusty, dodać koperek posiekany i chwilę razem dusić mieszając na małym ogniu do połączenia się smaków.

Składniki:

  • 1 główka kapusty białej młodej
  • 15 dag słoniny
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • Sól
  • Pieprz
  • Koperek
  • 2 listki laurowe
  • 3 ziarenka ziela angielskiego