Kapusta pekińska z selerem

Kapusta pekińska z selerem

Autor: Niezapominajka

Danie: Kolacja,

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Seler,

Wegetariańskie

Przygotowanie

Krok 1
Obranego buraka i jabłko zetrzeć na tarce o dużych otworach. Kukurydzę osączyć z zalewy. Seler przepłukać przegotowaną wodą, osączyć. Cebulę drobno posiekać. Kapustę pokroić na drobne kawałki. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski.

Krok 2
Przyprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Skropić oliwą i wymieszać. Smacznego!

Wskazówki

Surówkę podawać jako dodatek do dań z mięsem.

Składniki:

  • 150 g kapusty pekińskiej
  • 1 czerwony, gotowany burak
  • 1 jabłko
  • 1/2 puszki kukurydzy konserwowej
  • 1/2 słoika selera marynowanego
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oliwy
  • sok z 1 cytryny
  • sól
  • pieprz
  • cukier