Danie: Sałatki, Obiad,
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten,
Wegetariańskie
Krok 1
Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Krok 2
Młode cukinie razem ze skórką pokroić w półplasterki.
Krok 3
Poszatkowaną kapustę i startą marchewkę włożyć do garnka, wlać odrobinę wody i gotować. Po 10 minutach dodać cukinię, szczyptę soli, gotować do miękkości.
Krok 4
Z mąki, masła i oliwy zrobić rumianą zasmażkę, połączyć z kapustą, dodać posiekany koperek, zagotować.
Krok 5
Następnie dodać starte na tarce winne jabłko, doprawić do smaku, wymieszać.
Kapustę z cukinią podawać na ciepło.