Kaszka manna z sosem jagodowym

Kaszka manna z sosem jagodowym

Autor: Beata

Danie: Deser,

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Przygotowanie


Gotujemy 1 1/2 szklanki mleka z 2 łyżkami cukru. W kubku mieszamy kaszkę z pozostałym mlekiem. Dolewamy do gotującego się mleka z cukrem, ciągle mieszając , żeby nie było grudek. Kaszka powinna być gęsta. Gotową ,jeszcze gorącą ,wylewamy na głęboki talerz lub do miseczek. Umyte jagody gotujemy z cukrem w małym garnku, aż powstanie zawiesisty sos. Polewamy nim zimną kaszkę.

Deser

  • 2 szklanki mleka Łaciate 2%,
  • 2 łyżki cukru ,
  • 3-4 łyżki kaszki manny,
  • 120 g czarnych jagód ,
  • 1-2 łyżki cukru do sosu