Kaszka Zebra

Kaszka Zebra

Autor: monika_domowe

Danie: Śniadanie, Podwieczorek, Deser,

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten,

Wegetariańskie

Ze śmietanką

Przygotowanie

Krok 1
100 ml mleka + 25 ml śmietanki podgrzewać w garnuszku razem z dwoma rodzajami czekolad.

Krok 2
W drugim garnuszku zagotować pozostałe mleko i śmietankę.

Krok 3
W każdym garnuszku wymieszać po 1,5 łyżki kaszy manny i podgrzewać, ciągle mieszając, aż stanie się gęsta. Zagotować około 0,5 minuty.

Krok 4
Przekładać naprzemiennie do formy. Zostawić aż ostygnie i się zetnie. Wyjąć z formy. Podawać z czekoladowym sosem i owocami.

Kaszka manna

  • 35 gram czekolady mlecznej,
  • 15 gram czekolady deserowej,
  • 200 ml mleka Łaciate 2%,
  • 50 ml śmietanki Łaciata 30%,
  • 3 łyżki kaszy manny,
  • owoce do dekoracji