Danie: Obiad,
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten, Jajko kurze,
Wegetariańskie
Nadzienie
Cebulę drobno posiekać i zeszklić na oleju, ostudzić. Kaszę jaglaną dokładnie wypłukać i ugotować w osolonej wodzie, ostudzić. Do zimnej kaszy wsypać pokruszony biały ser i podsmażoną cebulę. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.
Ciasto
Obie mąki razem wymieszać, dodać przeciśnięte przez praskę ziemniaki, odrobinę soli i jajko.
Zagnieść ciasto, podzielić na kawałeczki, rozpłaszczyć i włożyć porcję nadzienia.
Dokładnie zlepić, formując knedle. Wrzucać do wrzącej, osolonej wody i gotować 3-4 minuty od chwili wypłynięcia na powierzchnię. Podawać okraszone podsmażoną na tłuszczu cebulą.