Kokosanki bezowe

Kokosanki bezowe

Autor: Kamila O

Danie: Podwieczorek,

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze,

Przygotowanie

Krok 1
Białka wbić do głębokiej miski, dodać szczyptę soli i ubić mikserem na sztywno. Pod koniec ubijania dosypywać do białek powoli cukier cały czas ubijając. Piana powinna wyjść gęsta i sztywna oraz błyszcząca.

Krok 2
Następnie dodać wiórki kokosowe i wymieszać łopatką. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i za pomocą rękawa cukierniczego wyciskać z masy rozety na blachę. Piec w nagrzanym piekarniku 180°C około 15 minut

Składniki:

  • 4 białka
  • 25 dag cukru
  • 30 dag wiórków kokosowych
  • Szczypta soli