Danie: Podwieczorek,
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze,
Krok 1
Do dużej miski wsypać mąkę, dodać cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną oraz 8 łyżek wiórków kokosowych. Wymieszać.
Krok 2
Do drugiej miski wlać mleko i olej. Wbić jajka oraz wycisnąć sok pomarańczy. Wymieszać za pomocą trzepaczki.
Krok 3
Wlać składniki mokre do suchych i mieszać dopóki się ze sobą nie połączą.
Krok 4
Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Nałożyć do nich ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez około 18-20 minut w temperaturze 180°C.
Krok 5
Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej. Polać muffinki i od razu posypać je wiórkami kokosowymi. Zostawić do zastygnięcia czekolady.