Kokosowy pudding z mango

Kokosowy pudding z mango

Autor: najlepszewkuchni.pl

Dietetyczny deser na bazie mleka kokosowego i mango. Pudding możesz podawać od razu, albo po schodzeniu go w lodówce.

Danie: Deser,

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze,

Wegetariańskie

Przygotowanie

Krok 1
W garnku, na małym ogniu ugotuj mleko, dodaj cukier. Mieszaj.

Krok 2
Mango obierz i pokrój w kostkę. Jedną połowę mango włożyć do garnka z mlekiem i dodać syrop klonowy oraz imbir. Gotuj przez ok. 10 min, aż do uzyskania jednolitej masy. Zblenduj.

Krok 3
Połącz obie masy, dodaj nasiona chia i przelej do szklanek. Wierzch deserów przyozdób pokrojonym w kostkę mango. Podawaj po wystudzeniu.

Składniki:

  • - 1 duże mango
  • - 500 ml mleka kokosowego
  • - 1/2 łyżeczki świeżego imbiru
  • - 3 łyżki cukru
  • - 2 łyżki syropu klonowego
  • - 2 łyżki nasion chia