Danie: Obiad,
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Jajko kurze, Soja,
Krok 1
Kapustę pokroić w drobną kosteczkę, blanszować w osolonej wodzie.
Krok 2
Ryż ugotować na sypko w wodzie z dodatkiem soli.
Krok 3
Kapustę i ryż osączyć i ostudzić.
Krok 4
Do mięsa mielonego dodać ryż, zmiażdżony czosnek, jajko, kapustę, smażoną cebulkę i bułkę tartą. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, dokładnie wyrobić.
Krok 5
Z masy mięsnej formować kotleciki, obtaczać w płatkach jęczmiennych lub owsianych i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Usmażone kotleciki osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.