Kotlety mielone z majerankiem

Kotlety mielone z majerankiem

Autor: Śnieżynka

Danie: Obiad,

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze,

Przygotowanie

Krok 1
Por i majeranek drobno posiekać.

Krok 2
Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć.

Krok 3
Do mielonego mięsa dodać odciśniętą bułkę, posiekany por i majeranek, łyżkę kaszy manny, ubitą pianę z białka i jogurt. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.

Krok 4
Z masy formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć z bu stron na patelni z rozgrzanym olejem. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

Składniki:

  • ½ mięsa mielonego
  • 2 łyżeczki posiekanego majeranku
  • 1 łyżka kaszy manny
  • 1 łyżka jogurtu
  • ½ bułki kajzerki
  • 1 mały por
  • Bułka tarta
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej do smażenia