Kotlety z kalafiora i kaszy jaglanej

Kotlety z kalafiora i kaszy jaglanej

Autor: najlepszewkuchni.pl

Danie: Kolacja, Obiad,

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze,

Przygotowanie

Krok 1
Kalafior umyj i podziel na różyczki. Ugotuj, a następnie rozdrobnij na puree.

Krok 2
Kaszę jaglaną ugotuj zgodnie z instrukcją.

Krok 3
Wymieszaj kalafior, kaszę, jajko i bułkę tartą. Dopraw czosnkiem, solą i pieprzem.

Krok 4
Uformuj kotlety i smaż na złoty kolor. Podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!

Składniki:

  • 500 g kalafiora
  • 100 g kaszy jaglanej
  • 1 jajko
  • 50 g bułki tartej
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżki oleju
  • pieprz
  • sól